Overnatting ved Hardanger nasjonalpark

Overnatting ved Hardanger nasjonalpark

Har du planlagt tur til Hardanger nasjonalpark og trenger et sted å overnatte? På Kinsarvik Camping tilbyr vi overnatting i hytter og har også mange plasser for camping- og bobil, og de som ønsker å telte.

Et opphold hos oss er rett i nærheten av Hardanger Nasjonalpark - hjemmet til en rekke opplevelser, dyreliv, spektakulære utsikter og ikke minst godt bevart natur.

Ikoniske landskap

Hardanger nasjonalpark er en feiring av Norges naturskjønnhet, med en variert topografi som spenner fra frodige daler til imponerende fjellformasjoner. Parken byr på noen av landets mest ikoniske landskap, inkludert Hardangerfjorden, som er en av de mest fotograferte fjordene i Norge.

Mangfold av aktiviteter

Parken tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for alle aldre og interesser. Enten du er en erfaren fjellklatrer eller en familie på utkikk etter en dagstur, finnes det noe for alle. Fotturer, fiske, kajakkpadling og fugletitting er bare noen av de mange aktivitetene du kan nyte her.

Populære Ruter

Som Norges største nasjonalpark, har Hardanger Nasjonalpark et hav av muligheter for dagsturer og overnattingsturer.

 • Haukeliseter til Hellevassbu: Dette er en klassisk rute som tar deg gjennom noen av de mest imponerende landskapene i Hardangervidda. Turen er omtrent 12 km og tar rundt 4-6 timer.
 • Kinsarvik til Husedalen: Dette er en krevende dagstur som tar deg gjennom fire imponerende fossefall. Det er en bratt tur, men utsikten er fantastisk.
 • Møsvatn til Kalhovd: Dette er en litt lengre rute som tar deg gjennom varierte landskap og gir deg muligheten til å se noen av de mest imponerende fjellformasjonene i området.

Dyreliv

 • Rein: Hardangervidda er hjem til Europas største villreinstamme.
 • Fugler: Området er også kjent for sitt rike fugleliv, inkludert arter som fjellrype og snøugle.
 • Fisk: Det er mange innsjøer og elver rike på fisk som ørret og røye.

Utsiktspunkter

 • Gaustatoppen: Selv om det også ligger utenfor nasjonalparken, tilbyr Gaustatoppen en av de mest imponerende utsiktene i Norge.
 • Hårteigen: Dette er en av de mest kjente fjelltoppene på Hardangervidda og gir en fantastisk panoramautsikt over nasjonalparken.

Andre Aktiviteter

 • Sykling: Det er også muligheter for terrengsykling på merkede stier.
 • Vinteraktiviteter: Om vinteren kan du gå på langrenn, snøkiting eller til og med isfiske.
 • Fotografering: Med sitt dramatiske landskap og varierte dyreliv, inkludert reinsdyr og mange fuglearter, er Hardangervidda et yndet sted for naturfotografering.
 • Klatring og Via Ferrata: For de mer eventyrlystne finnes det flere klatremuligheter, inkludert Via Ferrata i nærheten av Trolltunga.
 • Padling: Noen av vannene og elvene er egnet for kano- eller kajakkpadling. Dette gir en unik mulighet til å se landskapet fra et annet perspektiv.

Ved Hardanger Nasjonalpark, finner du også et besøkssenter. Dette er det perfekte sted for å skaffe seg en godbit fra kafeen, samtidig som du kan se utstillinger og filmer fra naturlandskapet. I tillegg har du også Hardangervidda natursenter like ved!

Overnatt på våre hytter ved Hardanger Nasjonalpark

På våre hytter kan du nyte en komfortabel overnatting rett i nærheten av Hardanger nasjonalpark. Vi har hytter for opptil 8 personer, varierende fra enkle til mer romslige rom. I alt har vi 25 hytter på plassen, samtidig som vi også har rom for bobiler og de som ønsker å telte. Hyttene er utstyrt med alt du trenger for et hyggelig opphold med Hardangervidda rett for dine føtter.

På plassen finner du felles sanitæranlegg, med toaletter, dusjer, vaskerom, vaskemaskin, tørketrommel, kokerom og tømmestasjon for camping- og bobiler.

Hardangervidda nasjonalpark er en skattekiste av naturopplevelser, og det er noe for enhver smak, enten du er interessert i fotturer, dyreliv, fiske eller bare ønsker å ta inn den storslåtte naturen.

Kinsarvik camping  befinner seg kun en liten kjøretur unna nasjonalparken! Book ditt opphold med oss!

Kontakt oss

+47 53 66 32 90
evald@kinsarvikcamping.no
POSTBOKS 51, 5782 KINSARVIK, NORWAY
GPS: N60,37426 E6,71866

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form